Service

Formulier

Serviceverzoeken gaan over het functioneren van je installatie en de ondersteuning
die je soms nodig hebt om zelf zorgeloos zonnestroom te kunnen maken. Jouw
serviceverzoek wordt behandeld door medewerkers op het kantoor.

Ik heb een probleem met mijn monitoring:

Goodwe:

Solar Edge:

Enphase:

Ik krijg nog steeds niets te zien op mijn monitoring

Omwille van firewalls, duurt het soms even voordat je gegevens online zichtbaar worden, dit kan soms tot enkele dagen duren. Indien dit nog niet lukt dan vul dan het service verzoek in of neem even rechtstreeks contact met ons op wij weten in een oogopslag of je zonnestroominstallatie werkend is.

Ik heb een probleem met mijn omvormer

Controleer in de meterkast of de zekering of de aardlekautomaat functioneert. Als de omvormer in storing staat, kun je de aardlekautomaat uit en aanzetten waardoor het systeem bij daglicht opnieuw opstart

Meest gestelde vragen:

Bijna ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Of je nu een schuin of plat dak hebt, wij hebben het juiste montagesysteem. Ook voor veranda’s hebben we een oplossing! Om zoveel mogelijk te profiteren van stroom uit de zon is onderzoek vooraf nodig. Telefonisch nemen we je wensen door om het beste zonnedak voor je te ontwerpen. Twijfels over de leeftijd of geschiktheid van de dakbedekking? We brengen u graag in contact met onze vaste partner Hessels & Van Bruggen Daktechniek.
Voorafgaand aan de technische schouw is er een ontwerp gemaakt waarin je dak, obstakels en de ligging in kaart is gebracht. Dit doen we eerst op afstand met de beste software. Aan de hand van je jaarverbruik proberen we het maximaal aantal panelen te plaatsen om aan je stroom behoefte te voldoen. Zo komen wij tot de opzet van je offerte. Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat je liever hebt dat een adviseur ter plaatse komt. Dat kan natuurlijk ook. Na akkoord op de offerte controleren wij ter plaatse de geschiktheid van de meterkast, de aansluiting van het zonnestroomsysteem hierop, het kabeltraject en wordt de dag van realisatie doorgesproken. Alle tijd om vragen te stellen!
Door de omstandigheden in de wereld en de stijgende energieprijzen is er een grote vraag naar zonnepanelen, omvormers en onderconstructie. Hierdoor ontstaan er ongewenste lange levertijden. Door de schaarste worden de prijzen bij leveranciers hoger. Onze inkopers kijken vooruit en leggen voorraden aan. Bent u klaar om uw stroomprijs voor 25 jaar vast te zetten en tot 1 januari 2025 nog te profiteren van de huidige salderingsregeling?
Per januari 2023 zijn zonnestroom installaties vrijgesteld van BTW.
Wekt u met uw zonnepanelen meer stroom op dan u op dat moment verbruikt? Dan is er sprake van teruglevering aan uw energieleverancier. Uw energieleverancier is verplicht de teruggeleverde stroom te verrekenen met de stroom die u afneemt. De hoeveelheid geleverde en teruggeleverde stroom is zichtbaar op uw jaarlijkse eindafrekening.

In mei 2022 heeft het kabinet besloten dat per 1 januari 2025 de salderingsregeling definitief wordt afgebouwd. Dit houdt in dat er in 2025 & 2026 nog 64% van de teruggeleverde stroom mag worden gesaldeerd. De vier jaren daarna zakt de regeling van 9% per jaar om in 2031 op 0% uit te komen. Hierdoor is een toekomstbestendig design nog belangrijker!

Door onze zonnestroom installaties zoveel mogelijk in oost-west configuratie te ontwerpen zorgen we dat u van zonsopgang tot zonsondergang maximaal kunt profiteren van direct gebruik van uw eigen opgewekte stroom. Tevens zorgen we er op deze wijze voor dat er zo min mogelijk wordt teruggeleverd. Mocht de salderingsregeling ver genoeg afgebouwd zijn en u heeft toch nog teveel teruglevering is er de mogelijkheid om vrij eenvoudig een opslag batterij in uw systeem te integreren.

De stroom wordt dan niet teruggeleverd maar opgeslagen. Van zonsondergang tot zonsopgang gebruikt u de stroom vanuit uw batterij. Tijdens het ontwerp van een nieuw systeem houden wij hier rekening mee zodat u in de toekomst een keuze heeft!

Neem gerust eens contact op met Solar Charged Solutions. We helpen u graag de juiste keuze te maken voor de toekomst.
Geen nood, ons advies is in veel residentiële gevallen een systeem met Enphase micro omvormers. Enphase is een high end oplossing met 25 jaar garantie, geen omvormer in huis, geen mogelijkheid tot vlambogen en dus de meest veilige oplossing qua brandveiligheid. Parallel geschakeld systeem waardoor eventuele schaduw en of storingen enkel voor het desbetreffende paneel van toepassing is en niet voor het volledige systeem. Toekomstig is het eenvoudig om een batterij te integreren waardoor het systeem na afbouw van de salderingsregeling nog steeds rendabel is.
In het verleden werden panelen met name standaard op het zuiden gemonteerd. Vandaag doen we dit meer oost-west georiënteerd. Dit levert, gespreid over de gehele dag het meeste rendement op. Vroeg de zon op aan de oostkant, levert gelijk rendement op, de hele dag door, tot de zon ondergaat in het westen. Dit levert in combinatie met de salderingsregeling een veel beter rendement.
Bij aankomst bespreken de monteurs het eerder overeengekomen ontwerp en kabeltraject, tevens beantwoorden ze eventuele onduidelijkheden. Vervolgens worden de veiligheidsvoorzieningen opgebouwd. Bij een veilige werkomgeving start het plaatsen van de onderconstructie op het dak, daarna de omvormers, bekabeling en de zonnepanelen tot en met de aansluiting in de meterkast. Na afloop neemt de monteur nog even de hoofdpunten van uw zonnestroominstallatie door. Het systeem levert vanaf dag 1 zonne-energie op. In de dagen erop volgend wordt u bij het monitoringsysteem aangemeld en kan u live de voortgang van uw investering volgen.

Storing?

Eén van onze specialisaties is ‘advanced trouble shooting’. Wij zoeken net zo lang naar het probleem totdat uw systeem weer op veilige en efficiënte wijze in productie kan worden gesteld.

Bel direct naar: 06 30 26 68 66