Service Formulier

Serviceverzoeken gaan over het functioneren van je installatie en de ondersteuning die je soms nodig hebt om zelf zorgeloos zonnestroom te kunnen maken. Jouw serviceverzoek wordt behandeld door medewerkers op het kantoor.

Ik heb een probleem met mijn monitoring:

Goodwe

Solar Edge

Enphase

Ik krijg nog steeds niets te zien op mijn monitoring

Omwille van firewalls, duurt het soms even voordat je gegevens online zichtbaar worden, dit kan soms tot enkele dagen duren. Indien dit nog niet lukt dan vul dan het service verzoek in of neem even rechtstreeks contact met ons op wij weten in een oogopslag of je zonnestroominstallatie werkend is.

Ik heb een probleem met mijn omvormer

Controleer in de meterkast of de zekering of de aardlekautomaat functioneert. Als de omvormer in storing staat, kun je de aardlekautomaat uit en aanzetten waardoor het systeem bij daglicht opnieuw opstart

Meest gestelde vragen:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin of een plat dak hebt, wij hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wil natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen. Mocht je twijfelen over de leeftijd van de dakbedekking, dan kunnen we u in contact brengen met onze vaste partner in daktechniek Hessels & Van Bruggen.

Welke garanties krijg ik op mijn zonnepanelen?

Wij volgen specifiek de garantiebepalingen vanuit de constructeur. Hier kan de vermogensgarantie en productgarantie soms afwijkend zijn per constructeur, wij zullen deze steeds vermelden in onze offertes en hierbij ook de technische fiches toevoegen voor volledige transparantie. De installatie wordt werkend opgeleverd en het monitoringsportaal ingericht. Dagelijks monitoren wij de werking van uw systeem, bij storing zullen wij het niet nalaten contact met u op te nemen om deze zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Wat is een technische schouw? Wanneer doen wij een schouw op afstand of wanneer komen wij ter plaatse?

Met een technische schouw bekijken we de situatie van je dak, obstakels, de ligging en de mogelijkheden. Dit doen we eerst op afstand met de beste software. Aan de hand van je jaarverbruik proberen we het maximaal aantal panelen te plaatsen om aan je behoefte te voldoen. Op deze wijze komen wij tot de opzet van je offerte. Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat je liever hebt dat een adviseur ter plaatse komt. Dat kan natuurlijk ook. Na akkoord op de offerte controleren wij ter plaatse de aansluiting in de meterkast, het kabeltraject en wordt de dag van realisatie doorgesproken. Alle tijd om vragen te stellen!

Waarom niet wachten met de aankoop?

Door de stijgende energieprijzen ontstaat er op dit moment een grote vraag naar zonnepanelen, omvormers en onderconstructie. Mede door omstandigheden in de wereld is er een schaarste aan het ontstaan van materialen op de markt. Dit maakt dat er langere leveringstijden ontstaan en de installaties alleen maar duurder worden. Hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je nog profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. 

Hoe krijg ik de BTW terug?

Ondanks dat er een in januari 2023 een vrijstelling komt van de BTW op zonnepanelen, kunnen wij je vandaag reeds helpen met de terugvorderen van de BTW.

Wat is de salderingsregeling?

Wek je met zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt? Dan verkoop je die stroom aan je energieleverancier. De energieleverancier is verplicht deze stroom te verrekenen met de stroom die je hebt afgenomen. Dat is de salderingsregeling.
Je energieleverancier betaalt voor deze stroom hetzelfde bedrag per kilowattuur (kWh) als jij. Dus van je verbruik per jaar wordt je terug geleverde stroom afgetrokken.

Ik heb een probleem met mijn monitoring?

Wij houden bijna op dagelijkse basis, in de gaten of je systeem nog optimaal werkt. Is dit niet het geval, dan ontvangt je van ons een bericht of komen wij in overleg ter plekke om de situatie te bekijken en de storing te verhelpen. Mogelijk zijn dit kleine verstroringen en valt dit onder onze service of garantie. 

Ik heb geen plaats voor een omvormer

Geen nood, ons advies is in veel residentiële gevallen een systeem met Enphase micro omvormers. Enphase is een high end oplossing met 25 jaar garantie, geen omvormer in huis, geen mogelijkheid tot vlambogen en dus de meest veilige oplossing qua brandveiligheid. Parallel geschakeld systeem waardoor eventuele schaduw en of storingen enkel voor het desbetreffende paneel van toepassing is en niet voor het volledige systeem. Toekomstig is het eenvoudig om een batterij te integreren waardoor het systeem na afbouw van de salderingsregeling nog steeds rendabel is.

Hoe stormvast zijn zonnepanelen?

Wij zullen steeds op de meest veilige manier werken, maar ook zo naar de installatie kijken dat deze op de meest beveiligde manier op het dak gemonteerd wordt. Eventueel voorzien wij de installatie van extra stormhaken om zo het risico op schade te minimaliseren. Voor de platte daken volgen wij de richtlijnen van de producent en calculeren wij steeds een ballastplan voordat we tot installatie over te gaan.

Panelen op het zuiden of oost – west georiënteerd?

In het verleden werden panelen met name standaard op het zuiden gemonteerd. Vandaag doen we dit meer oost-west georiënteerd. Dit levert, gespreid over de gehele dag het meeste rendement op. Vroeg de zon op aan de oostkant, levert gelijk rendement op, de hele dag door, tot de zon ondergaat in het westen. Dit levert in combinatie met de salderingsregeling een veel beter rendement.

Hoe ziet een installatie dag eruit?

De ochtend van installatie komt er een team van 2 medewerkers ter plaatse. Zij nemen nogmaals de installatie met je door en lichten nog eventuele vragen toe. Daarna wordt begonnen met de voorbereiding van veiligheidsvoorzieningen, het plaatsen van de onderconstructie op het dak, de zonnepanelen tot de finale aansluiting in de meterkast. Na afloop neemt de monteur nog even de hoofdpunten van uw zonnestroominstallatie door. Het systeem levert vanaf dag 1 zonne-energie op. In de dagen erop volgend wordt u bij het monitoringsysteem aangemeld en kan u live de voortgang van uw investering volgen.

Goede service en afspraken, netjes geïnstalleerd en op ruim een halve dag operationeel. Tweede keer dat we de installatie laten uitvoeren. Ook op het vorige huis netjes geïnstalleerd.

-Maaike Teiwes

 

Op zoek naar
expertise?

Heb je vragen, opmerkingen en of aanmerkingen? Dan horen wij graag van je. Vul het contact formulier in of bel naar 06 30 26 68 66.

  • Persoonlijke service
  • Duurzame oplossingen
  • Zakelijk en privé
Storing? Bel direct!