Over ons

Solar Charged Solutions is opgericht door drie ervaren professionals met ruim vijftien
jaar ervaring in zonnestroominstallatie en dienstverlening. Vandaag staan 2 vennoten nog steeds garant voor een ruime dienstverlening naar de zakelijke en residentiele markt waarbij kwaliteit, excellente service en optimale klanttevredenheid altijd bovenaan staan!

Wij werken door heel Nederland in een variëteit aan opdrachten; particuliere daken, grotere industriële daken of herstelwerkzaamheden aan zonnestroom installaties welke niet aan de norm voldoen. Tevens voeren we technische keuringen uit, maar kunt u ook bij ons terecht voor advanced trouble shooting.

Nicky Gravesteyn

Specialist residenteel
Ik ben in 2016 voor het eerst in aanraking gekomen met zonnepanelen, eerst in loondienst en vervolgens in 2019 ben ik de uitdaging aangegaan om als ondernemer aan de slag te gaan. Mijn kwaliteiten liggen vooral in de residentiële
markt waarbij ik zowel dakwerkzaamheden uitvoer en tevens als elektra monteur uit de voeten kan. Ik ga pas weg als de klant volledig tevreden is.

Paul Van Mechelen

Sales & administratie
Na een jarenlange carrière in de hospitality sector, met diverse functies in binnenen buitenland, was ik klaar voor een nieuwe stap. Ik heb het roer compleet omgegooid en ben vol enthousiasme aan een nieuwe uitdaging bij Solar Charged Solutions begonnen. Ik richt me in mijn huidige functie met name op sales, planning en administratie. Verder ben ik aanspreekpunt van eerste contact tot en met de nazorg.

Meest gestelde vragen:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Bijna ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Of je nu een schuin of plat dak hebt, wij hebben het juiste montagesysteem. Ook voor veranda’s hebben we een oplossing! Om zoveel mogelijk te profiteren van stroom uit de zon is onderzoek vooraf nodig. Telefonisch nemen we je wensen door om het beste zonnedak voor je te ontwerpen. Twijfels over de leeftijd of geschiktheid van de dakbedekking? We brengen u graag in contact met onze vaste partner Hessels & Van Bruggen Daktechniek.

Welke garanties krijg ik op mijn zonnepanelen? Display None

Wij volgen specifiek de garantiebepalingen vanuit de fabrikant. Hier kan de vermogensgarantie en productgarantie soms afwijkend zijn per fabrikant, wij zullen deze steeds vermelden in onze offertes en hierbij ook de technische fiches toevoegen voor volledige transparantie. De installatie wordt werkend opgeleverd en het monitoringsportaal ingericht. Dagelijks monitoren wij de werking van uw systeem, bij storing zullen wij het niet nalaten contact met u op te nemen om deze zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Wat is een technische schouw? Wanneer maken wij een ontwerp op afstand of wanneer komen wij ter plaatse?

Voorafgaand aan de technische schouw is er een ontwerp gemaakt waarin je dak, obstakels en de ligging in kaart is gebracht. Dit doen we eerst op afstand met de beste software. Aan de hand van je jaarverbruik proberen we het maximaal aantal panelen te plaatsen om aan je stroom behoefte te voldoen. Zo komen wij tot de opzet van je offerte. Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat je liever hebt dat een adviseur ter plaatse komt. Dat kan natuurlijk ook. Na akkoord op de offerte controleren wij ter plaatse de geschiktheid van de meterkast, de aansluiting van het zonnestroomsysteem hierop, het kabeltraject en wordt de dag van realisatie doorgesproken. Alle tijd om vragen te stellen!

Waarom niet wachten met de aankoop?

Door de omstandigheden in de wereld en de stijgende energieprijzen is er een grote vraag naar zonnepanelen, omvormers en onderconstructie. Hierdoor ontstaan er ongewenste lange levertijden. Door de schaarste worden de prijzen bij leveranciers hoger. Onze inkopers kijken vooruit en leggen voorraden aan. Bent u klaar om uw stroomprijs voor 25 jaar vast te zetten en tot 1 januari 2025 nog te profiteren van de huidige salderingsregeling?

Hoe krijg ik de BTW terug?

Per januari 2023 zijn zonnestroom installaties vrijgesteld van BTW. Tot die tijd kunnen wij u middels handleiding ondersteunen met de terugvordering van de BTW. Dit is een vrij eenvoudig proces.

Wat is de salderingsregeling?

Wekt u met uw zonnepanelen meer stroom op dan u op dat moment verbruikt? Dan is er sprake van teruglevering aan uw energieleverancier. Uw energieleverancier is verplicht de teruggeleverde stroom te verrekenen met de stroom die u afneemt. De hoeveelheid geleverde en teruggeleverde stroom is zichtbaar op uw jaarlijkse eindafrekening.  

In mei 2022 heeft het kabinet besloten dat per 1 januari 2025 de salderingsregeling definitief wordt afgebouwd. Dit houdt in dat er in 2025 & 2026 nog 64% van de teruggeleverde stroom mag worden gesaldeerd. De vier jaren daarna zakt de regeling van 9% per jaar om in 2031 op 0% uit te komen. Hierdoor is een toekomstbestendig design nog belangrijker!

Door onze zonnestroom installaties zoveel mogelijk in oost-west configuratie te ontwerpen zorgen we dat u van zonsopgang tot zonsondergang maximaal kunt profiteren van direct gebruik van uw eigen opgewekte stroom. Tevens zorgen we er op deze wijze voor dat er zo min mogelijk wordt teruggeleverd. Mocht de salderingsregeling ver genoeg afgebouwd zijn en u heeft toch nog teveel teruglevering is er de mogelijkheid om vrij eenvoudig een opslag batterij in uw systeem te integreren. 

De stroom wordt dan niet teruggeleverd maar opgeslagen. Van zonsondergang tot zonsopgang gebruikt u de stroom vanuit uw batterij. Tijdens het ontwerp van een nieuw systeem houden wij hier rekening mee zodat u in de toekomst een keuze heeft!

Neem gerust eens contact op met Solar Charged Solutions. We helpen u graag de juiste keuze te maken voor de toekomst.

Ik heb een probleem met mijn monitoring?: Display None

Wij houden bijna op dagelijkse basis, in de gaten of je systeem nog optimaal werkt. Is dit niet het geval, dan ontvangt je van ons een bericht of komen wij in overleg ter plekke om de situatie te bekijken en de storing te verhelpen. Mogelijk zijn dit kleine verstoringen en valt dit onder onze service of garantie. 

Ik heb geen plaats voor een omvormer

Geen nood, ons advies is in veel residentiële gevallen een systeem met Enphase micro omvormers. Enphase is een high end oplossing met 25 jaar garantie, geen omvormer in huis, geen mogelijkheid tot vlambogen en dus de meest veilige oplossing qua brandveiligheid. Parallel geschakeld systeem waardoor eventuele schaduw en of storingen enkel voor het desbetreffende paneel van toepassing is en niet voor het volledige systeem. Toekomstig is het eenvoudig om een batterij te integreren waardoor het systeem na afbouw van de salderingsregeling nog steeds rendabel is.

Hoe stormvast zijn zonnepanelen? Display none

Wij zullen steeds op de meest veilige manier werken, maar ook zo naar de installatie kijken dat deze op de meest beveiligde manier op het dak gemonteerd wordt. Eventueel voorzien wij de installatie van extra dakhaken om zo het risico op schade te minimaliseren. Voor de platte daken volgen wij de richtlijnen van de producent en calculeren wij steeds een ballastplan voordat we tot installatie over te gaan.

Panelen op het zuiden of oost – west georiënteerd?

In het verleden werden panelen met name standaard op het zuiden gemonteerd. Vandaag doen we dit meer oost-west georiënteerd. Dit levert, gespreid over de gehele dag het meeste rendement op. Vroeg de zon op aan de oostkant, levert gelijk rendement op, de hele dag door, tot de zon ondergaat in het westen. Dit levert in combinatie met de salderingsregeling een veel beter rendement.

Hoe ziet een installatie dag eruit?

Bij aankomst bespreken de monteurs het eerder overeengekomen ontwerp en kabeltraject, tevens beantwoorden ze eventuele onduidelijkheden. Vervolgens worden de veiligheidsvoorzieningen opgebouwd. Bij een veilige werkomgeving start het plaatsen van de onderconstructie op het dak, daarna de omvormers, bekabeling en de zonnepanelen tot en met de aansluiting in de meterkast. Na afloop neemt de monteur nog even de hoofdpunten van uw zonnestroominstallatie door. Het systeem levert vanaf dag 1 zonne-energie op. In de dagen erop volgend wordt u bij het monitoringsysteem aangemeld en kan u live de voortgang van uw investering volgen.

Goede service en afspraken, netjes geïnstalleerd en op ruim een halve dag operationeel. Tweede keer dat we de installatie laten uitvoeren. Ook op het vorige huis netjes geïnstalleerd.

-Maaike Teiwes

 

Op zoek naar
expertise?

Heb je vragen, opmerkingen en of aanmerkingen? Dan horen wij graag van je. Vul het contact formulier in of bel naar
+31 6 302 66 866.

  • Persoonlijke service
  • Duurzame oplossingen
  • Zakelijk en privé
Storing? Bel direct!