Onze Laadpalen

Als vervolgstap op het installeren van uw professionele zonnestroominstallatie maken wij nu de stap naar het aanbieden van laadpalen.

Laadpalen

Ondertussen hebben wij de keuze gemaakt naar 2 types laadpalen met elk zijn specifieke doelstelling, Privé of zakelijk. Deze worden onderaan uitgebreid beschreven. Onze monteurs zijn hier op getraind en hebben de praktische ervaring opgedaan om
een vlotte installatie te kunnen garanderen. De tijdsduur per installatie wordt geraamd op een maximum aantal uur en wordt bij voorkeur ingepland in de middag. Bij vertrek krijgt u een werkende installatie opgeleverd.

In aanloop tot de aankoop en realisatie van een laadpaal vragen wij u verder op deze website het offerte formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met u op om een schouw uit te voeren en vandaar uit naar een installatiedatum toe te werken.

Zaptec Go

Werkt met elke elektrische auto. Waar je ook in rijdt, of waar je ook heen gaat, Zaptec Go is de beste manier om jouw reis van energie te voorzien. Op basis van toonaangevende Noorse, duurzame technologie, heeft ZAPTEC een bekroonde laadpaal ontwikkeld, die slim is aan de binnenkant en verbluffend mooi en simpel aan de buitenkant. Ontdek hoe Zaptec Go past bij jouw elektrische auto en huis, en je brengt naar daar waar je maar wilt ...

Werkt met alle elektrische voertuigen en huizen. Zaptec Go past zijn maximale lading slim aan de capaciteit van je auto, zodat je zo efficiënt en snel mogelijk kunt opladen.

Deze laadpaal is 80% kleiner en lichter dan vergelijkbare opladers op de markt.

Eco stand: Bespaar op je elektriciteitsrekening door slim te laden als de stroom het goedkoopst is.

Zaptec Go zit boordevol state-of-the-art-technologie, is altijd online via wifi of 4G LTE-M en blijft zo up-to-date met de nieuwste functies en updates. Het enige wat jij hoeft te doen, is het opladen van je auto en je volgende auto en je volgende auto.

De Zaptec Go sluit naadloos aan bij je huis, doordat hij net zo groot is als een tablet en slechts 1,3 kg weegt. Dat maakt hem de kleinste laadpaal voor thuis op de markt. De Zaptec Go past qua design bij een huiselijke omgeving, en hij neemt ook niet onnodig veel ruimte in.

Met 60% minder onderdelen dan andere laders, garanderen wij een snelle en gemakkelijke installatie. Onze installateurs zorgen voor supersnelle plaatsing. Met Wifi en 4G is onderhoud op afstand eenvoudig en gegarandeerd, en door de kwalitatieve onderdelen van onze laderzijn storingen zeer zeldzaam.ZAPTEC Go: Thuislader
 • Ingebouwde 4G simkaart > altijd via de cloud online & via een portaal in te zien
 • Softwarematig laadkabel vergrendelen > maak er een kabel variant van!
 • RFID lezer voor het gebruik van een laadpas
 • OCPP 1.6 > E-Flux ready
 • Draadloos load balancing via Tibber Pulse
 • App op de telefoon
 • 5 jaar garantie

Contact

Zaptec Pro

is het beste beschikbare laadsysteem voor parkeergarages door onze strikte voorwaarden van kwaliteit, kenmerken en gebruiksgemak. Ideaal voor bedrijven, VVE’s en grote woningcomplexen. Door installatie van de MID gecertificeerde laadstations in deze parkeergarages stimuleer je mensen emissievrij te rijden en help je de maatschappij te verduurzamen. Ook is uitbreiding van het aantal laadstations heel (kosten-)efficiënt, vanwege slimme en eenvoudige extra installatie. ...

Flexibele installatie: De laadstations kunnen gemonteerd worden op montagepalen of aan een muur. Vanwege de gemakkelijke uitbreiding is opschalen naar meerdere laadstations een fluitje van een cent. We hebben veel ervaring in het installeren van laadstations, dus neem gerust contact met ons op.

Gratis beheerservice: We vinden het belangrijk om onze klanten ook een gratis beheerservice kunnen leveren. Als klant van een Zaptec laadsysteem kan je Zaptec Portal gratis gebruiken. Hierin kun je de status van alle laadstations zien, maar kun je ook klantrapporten per gebruiker bekijken en draadloos de meest recente firmware updaten. Als je het systeem niet zelf wilt beheren, maak dan gebruik van de betalingssystemen van een van onze partners. Alles – van support tot betaling – wordt voor je verzorgd, zodat jij je energie ergens anders in kan stoppen.ZAPTEC Pro: VVE’s & parkeergarages
 • Backplate installatie > makkelijk & snel de lader omwisselen
 • Gebruik vlakbandkabel voor parkeergarages & VVE’s > aftakkingen maken & doorplaatsen
 • Type B aardlekschakelaar ingebouwd
 • Hardware voorbereid op ISO15118 (Plug&Charge)
 • Fasebalancering > 60% effectiever dan andere load balancing systemen
 • Bijplaatsen & doorlussen mogelijk
 • PLC communicatie
 • 5 jaar garantie

Contact

Meest gestelde vragen:

Kan mijn auto aan deze laadpaal?

De eerste stap is een laadpaal zoeken die bij je auto past. Daarbij moet je kijken naar het aantal fasen (een of drie), de specifieke aansluiting (de juiste stekker dus) en het laadvermogen van de paal.

Waar plaats ik de paal?

Als je de juiste laadpaal hebt gevonden moet je ook een geschikte plek hebben om deze te installeren. Daarbij moet je rekening houden met zaken als de locatie van de laadklep op je auto en de manier waarop je wil parkeren. Het is handig wanneer het laadpunt in de buurt van de meterkast wordt opgehangen of neergezet. Wanneer je een overkapping of een carport hebt, dan is het aan te raden om te kijken of hij daar kan hangen, want dan sta je altijd droog. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Wil ik een vaste of een losse kabel?

Qua kabels heb je de keuze uit een losse kabel en een vaste kabel. Een losse kabel is meer gedoe, want die moet je telkens opbergen, dan heb je dus na een regenbui vaker een natte kabel in je handen. Voordeeltje is dat zo’n kabel vaak wel langer meegaat, want een kabel die altijd blootgesteld is aan de elementen slijt ook.

Kan mijn meterkast het aan?

Misschien kan je auto drie fasen laden, maar je meterkast moet dit natuurlijk ook aankunnen. Wat oudere huizen hebben soms nog een één fase aansluiting. Je zult de stroomaansluiting dan moeten verzwaren. En een zwaardere aansluiting betekent soms ook hoger maandelijks vastrecht (hogere maandelijkse lasten dus). Weet je niet zeker welk type meterkast je hebt? De laadpaaladviseurs van Essent helpen je hier graag bij.

Wil ik load balancing?

Je kunt ook kiezen voor een laadpaal met load balancing. Dat betekent dat je laadpaal rekening houdt met het stroomverbruik van andere apparaten en zo voorkom je dat de boel overbelast wordt. Maar load balancing is wellicht niet in elke situatie nodig en er kunnen kosten aan verbonden zijn. Goed om hier dus even op te letten.

Hoeveel laadsnelheid heb ik nodig?

Met een normale driefasenaansluiting kun je in principe met 11 kW laden. Dit is voldoende om je auto ’s nachts op te laden. Mocht je toch meer willen dan kun je ook kiezen voor een 22 kW-lader, waarmee je dubbel zo snel kunt laden (mits je auto dat aankan).

Zit er een abonnement bij de laadpaal?

Naast de kosten van de laadpaal zelf en de installatie kunnen er in sommige gevallen nog abonnementskosten bij komen. Het gaat dan meestal om een abonnement voor een laadpas of voor online diensten. Let hier dus goed op bij de keuze voor een laadpaal.

Wie kan ik laten laden bij mij thuis?

Een vaak gestelde vraag is of iedereen bij jouw laadpunt zijn auto op kan laden. Dit is wel degelijk te beveiligen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. De simpelste is de laadpaal in huis uitzetten, dit kan vaak in de meterkast. Maar dat is wellicht wat onhandig, al doen veel mensen het wel wanneer ze een paar weken op vakantie gaan. Logischer is het wellicht om bij de laadpaal in te stellen welke laadpassen er toegang hebben om te laden. Zo kunnen mensen die op bezoek zijn bijvoorbeeld wel via jouw laadpaal laden.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de stroomkosten van de leaseauto op de juiste plek terecht komen?

Wanneer je een elektrische auto van de zaak rijdt, dan is vaak het opladen ook onderdeel van het leasecontract. Bij thuis laden moeten deze kosten vervolgens doorbelast worden aan de leasemaatschappij. Dit is mogelijk door gebruik te maken van je zakelijke laadpas. Een slimme laadpaal kan dan het onderscheid maken dat deze kosten doorbelast moeten worden.

Goede service en afspraken, netjes geïnstalleerd en op ruim een halve dag operationeel. Tweede keer dat we de installatie laten uitvoeren. Ook op het vorige huis netjes geïnstalleerd.

-Maaike Teiwes

 

Op zoek naar
expertise?

Heb je vragen, opmerkingen en of aanmerkingen? Dan horen wij graag van je. Vul het contact formulier in of bel naar
+31 6 302 66 866.

 • Persoonlijke service
 • Duurzame oplossingen
 • Zakelijk en privé
Storing? Bel direct!