FAQ

Voor zonnepanelen en meer… Zowel zakelijk als particulier. Ga voor duurzame energie en laat je kosten dalen door zonnestralen.

Meest gestelde vragen:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, wij hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen. Mocht u twijfelen over de leeftijd van uw dakbedekking, dan kunnen we u in contact brengen met onze vaste partner in daktechniek Hessels & Van Bruggen.

Welke garanties krijg ik op mijn zonnepanelen?

Er is een minimum vermogensgarantie van 87% op 30 jaar op de zonnepanelen vanuit de constructeur. 25 jaar productgarantie en 25 jaar op de Enphase omvormers.

Wat is een technische schouw? Wanneer doen wij een schouw op afstand of wanneer komen wij ter plaatse?

Met een technische schouw bekijken we de situatie van je dak, obstakels, de ligging en de mogelijkheden. Dit doen we eerst op afstand met de beste software. Aan de hand van je jaarverbruik proberen we het maximaal aantal panelen te plaatsen om aan je behoefte te voldoen. Op deze wijze komen wij tot de opzet van je offerte. Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat je liever hebt dat een adviseur ter plaatse komt. Dat kan natuurlijk ook. Na akkoord op de offerte controleren wij ter plaatse de aansluiting in de meterkast, het kabeltraject en wordt de dag van realisatie doorgesproken. Alle tijd om vragen te stellen!

Waarom niet wachten met de aankoop?

Door de stijgende energieprijzen ontstaat er op dit moment een grote vraag naar zonnepanelen, omvormers en onderconstructie. Ook mede door omstandigheden in de wereld is er een schaarste aan het ontstaan van materialen op de markt. Dit maakt dat er langere leveringstijden ontstaan en de installaties alleen maar duurder worden. Tevens, hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Hoe krijg ik de BTW terug?

Ondanks dat er een in januari een vrijstelling komt van de BTW op zonnepanelen, kunnen wij u vandaag reeds helpen met de terugvorderen van de BTW.

Wat is de salderingsregeling?

Wek je met zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt? Dan verkoop je die stroom aan je energieleverancier. De energieleverancier is verplicht deze stroom te verrekenen met de stroom die je hebt afgenomen. Dat is de salderingsregeling.
Je energieleverancier betaalt voor deze stroom hetzelfde bedrag per kilowattuur (kWh) als jij. Dus van je verbruik per jaar wordt je terug geleverde stroom afgetrokken.
Vanaf 2023 mag u elk jaar 9% minder salderen dan het jaar ervoor, totdat dit percentage in 2031 is afgebouwd tot 0%. Dit betekent dat u in 2023 bijvoorbeeld nog 91% van uw teruggeleverde stroom kunt salderen, in 2024 nog 82%, etc.

Ik heb een probleem met mijn monitoring?

Wij houden voor u, bijna op dagelijkse basis, in de gaten of uw systeem nog optimaal werkt. Is dit niet het geval, dan ontvangt u van ons een bericht of komen wij ter plekke om de situatie te bekijken en de storing te verhelpen.

Ik heb geen plaats voor een omvormer

Geen nood, Ons advies is in veel residentiele gevallen een systeem met Enphase micro omvormers. Enphase is een high end oplossing met 25 jaar garantie, geen omvormer in huis, geen mogelijkheid tot vlambogen en dus de meest veilige oplossing qua brandveiligheid. Parallel geschakeld systeem waardoor eventuele schaduw en of storingen enkel voor het desbetreffende paneel van toepassing is en niet voor het volledige systeem. Toekomstig is het eenvoudig om een batterij te integreren waardoor het systeem na afbouw van de salderingsregeling nog steeds rendabel is.

Hoe stormvast zijn zonnepanelen

Wij zullen steeds op de meest veilige manier werken, maar ook zo naar de installatie kijken dat deze op de meest beveiligde manier op uw dak gemonteerd wordt. Desgevallend voorzien wij uw installatie van extra stormhaken om zo het risico op schade te minimaliseren. Voor de platte daken volgen wij de richtlijnen van de producent en calculeren wij steeds een ballastplan alvorens tot installatie over te gaan.

Panelen op het zuiden of oost – west georiënteerd?

Vroeger werden panelen met name op het zuiden gemonteerd. Wij daarentegen plaatsen onze panelen oost-west georiënteerd, aangezien dit, gespreid over de gehele dag het meeste rendement oplevert.

Hoe ziet een installatie dag eruit?

De ochtend van installatie komt er een team van 2 medewerkers ter plaatse. Allereerst nemen zij nogmaals de installatie met u door en lichten nog eventuele vragen toe. Daarna begint het werk op het dak met de voorbereiding van veiligheidsvoorzieningen en het plaatsen van de onderconstructie tot en met de finale aansluiting in de meterkast. Na afloop neemt de monteur nog even de hoofdpunten van uw zonnestroominstallatie door. Het systeem wordt opgeleverd en levert vanaf dag 1 zonne-energie op. In de dagen erop volgend wordt u bij het monitoringsysteem aangemeld en kan u live de voortgang van uw investering volgen.

Goede service en afspraken, netjes geïnstalleerd en op ruim een halve dag operationeel. Tweede keer dat we de installatie laten uitvoeren. Ook op het vorige huis netjes geïnstalleerd.

-Maaike Teiwes

 

“Na een korte online oriëntatie kwam ik uit bij Solar Charged Solutions uit Amersfoort. Mijn aanvraag werd netjes en snel opgevolgd door Daniël en ronald. De offerte was scherp en compleet. Binnen 3 weken konden ze met de installatie beginnen. De informatie is keurig verlopen en ook de informatie na installatie was meer dan goed. Een absolute aanrader! “

-Pim van der Meer

 

“Ik heb nu 7 jaar de zonnepanelen, geleverd door Solar Charged Solutions, op mijn dak liggen en ze doen het prima. Zelfs na zoveel jaar direct een reactie op vragen als je tegen e.e.a. aanloopt. Ik beveel ze van harte aan. Top mensen met goede spullen, scherpe prijzen en klantvriendelijk.”

– Paul Snijders

 

“Goed advies, goede prijzen, hoge kwaliteit, behulpzaam en vakkundige installatie. Echt een aanrader!!”

– Dio

“Wat een geweldige service bij dit bedrijf zelf bij een lekkage van het dak zijn ze er meteen om een helpende hand te bieden en tijdelijk de zonnepanelen te verwijderen. Niets dan lof voor jullie. BEDANKT!”

– Doortje van Beurden 

 

Storing? Bel direct!